Slimmer selecteren bij ICT-outsourcing

IT outsourcing selectietrajecten zijn vaak arbeidsintensief, kostbaar en tijdrovend. Proces en uitkomst zijn zelden naar wens… In de publieke én private sector heerst onvrede.

Outsourcing Hub brengt daar verandering in.

Outsourcing Hub zorgt voor succesvolle matches

Outsourcing Hub ondersteunt bedrijven en organisaties bij het vinden van een goede match op het gebied van ICT-outsourcing. Zo mogen wij onder andere LOI, HuisartsenPosten Rijnmond, BrandLoyalty, Het Oogziekenhuis, Vivium Zorggroep, Haribo en Mooiland al tot onze tevreden klanten rekenen.

Outsourcing Hub is hét startpunt voor ICT-outsourcing. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de Cloud Service Provider die het best past bij de eisen en wensen van uw  bedrijf of organisatie? Wilt u weten welke providers gespecialiseerd zijn in de Zorgsector? Bent u benieuwd welke IT-leveranciers de certificaten bezitten die in uw branche verplicht zijn? Wilt u een sanity check doen om te checken of uw shortlist of longlist compleet is en u geen provider mist? Wilt u weten welke providers pionieren in IoT, uitblinken in Big Data? Of hebt u een ander outsourcingvraagstuk? Wij helpen u graag verder. Start hier!

Outsourcing Hub in cijfers

0
Searches
0
Matches
0
Interacties

Testimonials

KPN“KPN is Founding Partner geworden omdat wij het idee steunen en omdat we erin geloven. Outsourcing Hub biedt een nieuwe manier om klanten en leveranciers met elkaar in contact te brengen. Het mechanisme van Outsourcing Hub is heel verfrissend en het biedt de leveranciers de zekerheid dat klanten serieus op zoek zijn.

Voor een bedrijf als KPN is het ook belangrijk om te weten wat de IT-agenda is van bedrijven. Het platform van Outsourcing Hub kan die inzichten geven. Het past helemaal bij deze tijd, maar het is altijd erg lastig om een verandering in de markt teweeg te brengen. Dat willen we graag ondersteunen!”

KPN, Founding Partner van Outsourcing Hub

T-Systems – Founding Partner quote“Outsourcing Hub is een vernieuwend systeem dat de oplossing biedt voor het aloude probleem waar uitbesteders, adviseurs en providers jarenlang tegenaan liepen. Wij zijn Founding Partner geworden omdat Outsourcing Hub organisaties helpt om organisaties beter en sneller marktinzicht te geven in een complexe markt en omdat we zo organisaties kunnen bereiken met ons innovatieve cloud en netwerk portfolio. Door onze expertise in te zetten, hebben we samen met Outsourcing Hub de selectie criteria in het systeem aangescherpt op het gebied van kwaliteit en ervaring in de markt. Wij zien Outsourcing Hub als een energieke en innovatieve organisatie die zowel klanten als leveranciers helpt om het selectieproces eenvoudiger en efficiënter te maken.”

T-Systems, Founding Partner van Outsourcing Hub

myBrand – Founding Partner quote“myBrand heeft haar naam aan het initiatief verbonden omdat wij geloven dat een succesvolle samenwerking gebaseerd is op een echte fit tussen partijen, niet alleen op de harde criteria, maar ook op relatie en cultuur. Dat is veel belangrijker dan een puntentelling gekoppeld aan gestandaardiseerde antwoorden in een spreadsheet. Door veel eerder met elkaar aan tafel te gaan in het selectietraject kan een keuze gemaakt worden die is gestoeld op waarden die er in een samenwerking toe doen, zoals vertrouwen en partnership. Je wilt als aanbesteder immers dat je ICT-provider meer voor je doet en dan is alleen selecteren op service levels, certificeringen en prijs onvoldoende.”

myBrand, Founding Partner van Outsourcing Hub

Cegeka – Founding Partner quote“Wij zijn Founding Partner geworden omdat Outsourcing Hub een innovatief platform levert wat de pre-kwalificatie van selectietrajecten nu voor ons doet. Dit levert ons kostbare tijd op en een grotere kans op een goede afloop van salestrajecten en vervolgens een succesvol partnership met onze nieuwe klanten. Cegeka levert graag een bijdrage aan dit soort innovatieve initiatieven waarbij er sprake is van een win-win situatie.”

Cegeka, Founding Partner van Outsourcing Hub

Eshgro – Founding Partner quote“Met Oursourcing Hub worden vraag en aanbod op unieke wijze aan elkaar verbonden. Organisaties kunnen zo veel tijd en geld besparen op hun uitbestedingstrajecten. Bovendien wordt de kans op een succesvolle match stukken groter.”

Eshgro, Founding Partner van Outsourcing Hub

SPS – Founding Partner quote“Wij zijn met overtuiging toegetreden als Founding Partner, omdat wij Outsourcing Hub zien als dé partner voor het tot stand brengen van een uitstekende match tussen uitbesteder en dienstverlener op een integere en voor beide partijen efficiënte wijze.”

SPS, Founding Partner van Outsourcing Hub

Unica Schutte ICT – Founding Partner quote“Wij zijn Founding Partner geworden, omdat wij het belangrijk vinden dat onze ervaringen als uitbestedingspartij in het selectiesysteem verwerkt zijn zodat wij kunnen helpen om selecties op een juiste manier toe te passen. Met die aanpak schept Outsourcing Hub de voorwaarden om een systeem te ontwikkelen waarin de vraag en het aanbod op de uitbestedingsmarkt met elkaar in balans zijn en goede matches opleveren.”

Unica Schutte ICT, Founding Partner van Outsourcing Hub

Aangesloten ICT Service Providers (15 februari 2017)

IT Service Providers & Innovation Partners

Outsourcing Hub heeft met bijna  100 aangesloten IT dienstverleners – die allemaal zelf een gedetailleerd zoekprofiel bijhouden – het meeste volledige en actuele overzicht van de providermarkt. Veel data is niet los opvraagbaar of zelfs vertrouwelijk, waardoor een klant en/of zijn adviseur veel sneller tot een accurate match kan komen.

De jaarlijks roulerende Innovation Partners hebben daarin een speciale rol; zij denken en adviseren proactief mee over hoe we het systeem en de matching criteria verder kunnen verbeteren. Door hun input, alsmede die van de adviseurs en eindklanten, wordt het systeem en onderliggend informatiemodel op continue basis uitgebreid en aangescherpt.

De Standard Search van Outsourcing Hub

Met de Standard Search kunnen uitbesteders of hun adviseurs al in een vroeg stadium een beeld krijgen van de geschikte ICT Service Providers en de mogelijkheden. Het is dus geen vervanging van het outsourcing selectieproces zelf, maar vooral bedoeld als een betere voorbereiding.

De High-Level Search bestaat uit (maximaal) drie stappen:

1. Standard Search zonder interactie
2. Standard Search met online interactie
3. Standard Search met persoonlijke interactie (early engagement)

Klik hier voor meer informatie over de Standard Search. Bent u (out)sourcing Adviseur? Klik dan hier om u aan te melden voor een gratis training.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte! We sturen maximaal een nieuwsbrief per maand.

Visie: de problematiek platgeslagen

De traditionele wijze waarop uitbesteders en IT service providers elkaar proberen te selecteren is suboptimaal en leidt in de publieke én private sector tot kapitaalvernietiging en ontevredenheid.

De snel veranderende en soms onoverzichtelijke IT markt, beperkte resources en tal van andere factoren maken het lastig het selectieproces doelmatig, efficiënt en snel te doorlopen.

Missie: simpel idee, verregaande ambities

Met wie je in zee gaat is van grote invloed op het succes van IT outsourcing. Het idee van Outsourcing Hub is niet revolutionair, maar simpel: betere matches leiden tot betere IT outsourcing.

Om dat voor elkaar te krijgen, breng je zoveel mogelijk vraag en aanbod op een slimme manier samen op één plaats. En dat biedt nieuwe kansen en oplossingen voor de huidige problematiek.

Win-win:  veranderen doe je samen!

Outsourcing Hub is een onafhankelijk, online platform dat uitbesteders én IT providers helpt meer succes te halen uit het selectieproces bij sourcing van IT dienstverlening.

Al bijna 100 IT providers en uitbesteders geloven in het concept en tonen aan dat het concept werkt. En het platform wordt continu uitgebreid, met nieuwe providers en adviseurs.

Outsourcing Hub in de Media

AG logo“Omdat IT-outsourcing complex is, bijna per definitie maatwerk, heeft het weinig zin om partijen op face value met elkaar in contact te brengen. Daarom hanteert Outsourcing Hub een verfijnd matching-algoritme. De matching vindt plaats op basis van zo’n honderd kenmerken, waaronder ook vertrouwelijke facetten. Die laatste worden over en weer niet kenbaar gemaakt, maar spelen onder water een belangrijke rol in de matching.”

Automatisering Gids, december 2015

outsource magazine“Als we meetbaar zouden kunnen maken hoeveel geld – en wellicht ook ‘emotionele damage’ – een mismatch of het missen van een goede match kost, dan zouden we al lang geleden anders zijn gaan werken.”

Henk Pater, interview in Outsource Magazine, oktober 2015