Gastblog: Hyperconverged IT, de rekening door de helft… en hogere kwaliteit van ICT

Wellicht heb je de term ‘hyperconverged IT’ al eens voorbij zien komen. Een vrij nieuwe manier van vereenvoudiging van IT, waarbij alle traditionele componenten in een ‘kastje’ zijn opgenomen. Storage, CPU, memory vanuit één device die ook nog eens heel eenvoudig te beheren is.

Gastblog door Peter Vos, Chief Marketing Officer bij Lemontree (Outsourcing Hub Innovation Partner 2018)

Lemontree is al drie jaar zeer succesvol bezig met deze nieuwe manier van ICT. En niet zonder resultaat. De businesscases tonen aan dat klanten 69% besparen op hun totale ICT. Dat wil zeggen over aanschaf, beheer en exploitatie ten opzichte van traditionele ICT.

Daarnaast ontstaan er een aantal belangrijke voordelen voor bedrijven die kiezen voor hyperconverged IT. Zo is de migratie relatief eenvoudig, is er veel minder expertise nodig, gaat dataverwerking veel sneller en wordt data automatisch ontdubbeld. Bovendien is het beheer extreem eenvoudig geworden en is back-up en het vroeger zo kostbare uitwijk standaard ingeregeld.

Diverse onafhankelijke onderzoeken tonen de volgende reducties aan:

  • 10:1 reductie in datacenter apparaten
  • 52:1 reductie in data-opslag
  • 69% reductie in kosten
  • 50% stijging in personeelsproductiviteit

De cijfers liegen er niet om – de onderbouwingen vanuit Forrester en ESG kun je hier downloaden. Ook Gartner gelooft heilig in de enorme voordelen van hyperconverged en zette deze technologie hoog op de agenda in het Gartner magic quadrant.

In Nederland zien we dat veel bedrijven zich oriënteren op hyperconverged vanwege de aangetoonde kostenvoordelen en de enorme eenvoud. Partijen als RedBull racing (download case) zijn een mooi uithangbord en tonen aan dat hyperconverged in de praktijk geweldig uitvallen. Mijn advies naar eindklanten en adviseurs is dan ook om zich goed te oriënteren op deze evolutie van ICT.

Meer weten over Hyperconverged IT? Op woensdag 25 april organiseren Outsourcing Hub en Lemontree een kennis- en netwerksessie over dit onderwerp. Uiteraard inclusief een aansprekende client case. Meer informatie + aanmelden: Wat is jouw businesscase met Hyperconverged IT?


Deze gastblog is verzorgd door Peter Vos, Chief Marketing Officer bij Lemontree

Lemontree

Lemontree is Innovation Partner 2018 van Outsourcing Hub. De Innovation Partners leveren een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onafhankelijke matching platform. In totaal nemen (maximaal) negen Innovation Partners zitting in een advisory board, vanuit waar zij hun kennis en ervaring inbrengen. De Innovation Partners rouleren op jaarlijkse basis.

2018-04-19T15:16:39+00:00 1 maart 2018|