Kennis- & Netwerksessie 17/5: IT-transformatie en adoptie (Host: Unica Schutte ICT)

Op donderdag 17 mei organiseren we in samenwerking met Unica Schutte ICT (Innovation Partner 2015-2016) een interactieve kennis- en netwerksessie over IT-transformatie en adoptie. Dit event is gratis toegankelijk en exclusief voor Sourcing Advisors.

Het behoeft geen toelichting dat organisaties anno 2018 voor het grootste gedeelte afhankelijk zijn van ICT. De digitale transformatie die enkele jaren geleden is ingezet, biedt echter zoveel mogelijkheden dat de ontwikkelingen van ICT-technologie sneller gaan dan organisaties en hun medewerkers kunnen bijbenen.

Technologie was eerder een hulpmiddel om de behoeften van gebruikers in te kunnen vullen, maar in de praktijk komt het (tegenwoordig) vaak voor dat gebruikers en organisaties zich moeten aanpassen aan de technologie.

Die ontwikkeling stelt organisaties voor lastige keuzes; er zijn zoveel technologische opties dat álles omarmen simpelweg geen optie is. ICT biedt bovendien mogelijkheden waar organisaties soms nog helemaal niet aan hebben gedacht. Organisaties moeten keuzes maken welke technologieën hun bedrijfsstrategie het beste ondersteunen, maar hebben hulp nodig om de talrijke technologische mogelijkheden op waarde te schatten en de juiste keuzes te maken. Wat de juiste keuzes zijn, zal steeds vaker afhangen van de brancheontwikkelingen en de concurrentiepositie die een organisatie wil innemen.

Aandacht voor mensen

Los van de strategische keuzes is aandacht voor medewerkers een cruciale succesfactor voor een succesvolle digitale transformatie. Voor de medewerkers die met nieuwe technologie te maken hebben is de snelheid van verandering hoger dan ooit. Wie niet investeert in het begeleiden van zijn medewerkers bij ICT-veranderingen krijgt onherroepelijk met weerstand te maken.

Er is speciale aandacht nodig voor de mensen die de (ICT-)tools gaan gebruiken. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor ICT-partners, die hun klanten moeten helpen bij dit adoptieproces. Door training en ondersteunende documentatie te geven, kunnen ze een bijdrage leveren aan het succes van digitale transformatieprocessen bij hun klanten, zodat die echt een positief effect hebben op hun organisatie.

IT-transformatie en adoptie in de praktijk

In de netwerk- en kennissessie van 17 mei gaat Unica Schutte ICT dieper in op de keuzes die een organisatie maakt voor een ICT-transformatiestrategie en een succesvolle adoptie onder medewerkers. De IT-leverancier én de Sourcing Advisor spelen daarin een belangrijke rol, bijvoorbeeld in het adviseren welke technologie bij de behoeftes van een organisatie past en zorgen voor de technische integratie van applicaties zodat er een krachtige en gebruiksvriendelijke werkruimte ontstaat waarin medewerkers optimaal kunnen (samen)werken.

Ook het ondersteunen van de adoptie van de nieuwe technologie middels e-learnings, en/of door middel van training of gebruikersondersteuning op locatie na implementatie van nieuwe ICT-oplossingen zal aan bod komen.

We nemen je graag mee in de wereld van IT-transformatie en adoptie in de kennis- en netwerksessie van donderdag 17 mei. De experts van Unica Schutte ICT vertellen je alles wat je moet weten over de begeleiding en te maken keuzes in IT-transformatie en de belangrijke rol die adoptie onder medewerkers daarbij speelt.

Deze kennissessie staat garant voor een informele sfeer, mooi buiten de files om en met voldoende gelegenheid om te netwerken. Het belooft een inspirerend event te worden, met volop mogelijkheid om eigen vragen voor te leggen aan de aanwezigen van Unica Schutte ICT en Outsourcing Hub.

De agenda:

16:00   Inloop + mogelijkheid tot netwerken
16:15   IT-transformatie en adoptie (Ed Staal, directeur Unica Schutte ICT)
17:15   Pauze met mogelijkheid tot netwerken
17:45   Interactieve discussie geleid door Henk Pater, CEO/Founder Outsourcing Hub
18:30   Borrel met mogelijkheid tot netwerken
19:30   Afronding

De locatie:

Unica Schutte ICT, De Wel 15, 3871MT Hoevelaken (toon op Google Maps)

Let op: dit even is exclusief voor Sourcing Advisors


Dit evenement wordt georganiseerd door Outsourcing Hub in samenwerking met Unica Schutte ICT, Innovation Partner 2015 – 2016 van Outsourcing Hub. Speciaal voor TPA’s organiseert Outsourcing Hub een partner-event met steeds een andere Innovation Partner, gericht op het delen en concreet maken van kennis en ervaring op gebied van outsourcing. De Innovation Partners leveren daarnaast een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onafhankelijke matching platform. In totaal nemen negen Innovation Partners zitting in een advisory board, vanuit waar zij hun kennis en ervaring inbrengen. De Innovation Partners rouleren op jaarlijkse basis.

2018-05-03T09:19:50+00:00 30 april 2018|