Kennis- & netwerksessie wo 10/10: Privacy, security & business applicaties (host: SpeakUp)

Log jij op een zakelijke applicatie in met je Facebookaccount? Of met je Google ID? Dan ben je zonder dat je het weet een overeenkomst aangegaan met Facebook of Google. Jij mag hun diensten gebruiken en in ruil daarvoor mogen zij vaak al je gegevens verzamelen en verkopen, privé en zakelijk. Zo verzamelt Microsoft onder andere locatiegegevens, hoe vaak je specifieke apps gebruikt en welke websites je bezoekt. Toch blijf je de applicatie gebruiken, want het is simpelweg een handige hulp bij de uitvoering van je werkzaamheden.

Op woensdag 10 oktober organiseren we een kennis- en netwerksessie ism SpeakUp (Outsourcing Hub Innovation Partner 2018) rondom het thema Security. Ian Kennedy, productmanager bij Speakup, zal tijdens deze sessie zijn kennis rondom Privacy en Security delen aan de hand van verschillende client cases.

Centraal in de sessie staan vragen als: Hoe regel je de toegankelijkheid van applicaties? Hoe bewaak je de veiligheid van persoonlijke en zakelijke gegevens in een SaaS gedreven wereld? Voor elk bedrijfsvraagstuk is tegenwoordig wel een applicatie in de Cloud te vinden. Het gaat erom hoe je deze applicaties samen laten werken op een manier dat privacy en security geborgd zijn, in een wereld waar gebruikersgemak en security haaks op elkaar kunnen staan.

Hou zelf het stuur in handen!

Ian schetst de problematiek met behulp van concrete klantcasussen, en maakt je bewust van de persoonlijke en zakelijke risico’s. Een benadering vanuit de huidige maatschappij; de controle van de grote heersers op het internet, de acties die overheden nog onvoldoende nemen en de noodzaak voor ondernemers om klanten oplossingen te bieden, zodat jij als bedrijf en individu zelf bepaalt wat je afschermt of publiekelijk deelt. Want jij houdt toch ook liever zelf het stuur in handen?

Je bent van harte welkom op woensdag 10 oktober. Natuurlijk is er volop gelegenheid om eigen vragen voor te leggen en in gesprek te gaan met de aanwezige experts van Outsourcing Hub en SpeakUp. Verder  is er alle ruimte om te netwerken met andere (sourcing) adviseurs, CTO’s, IT-managers etc.

  • Woensdag 10 oktober, van 15:30 t/m 19:00
  • Locatie: Dataplace, Tivolilaan 251, 6824BV te Arnhem (zie Google Maps)
  • Vul s.v.p. je (zakelijke) e-mailadres in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

speakupDeze kennis- en netwerksessie wordt verzorgd in samenwerking met SpeakUp
SpeakUp is Innovation Partner 2018 van Outsourcing Hub. De Innovation Partners leveren een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onafhankelijke matching platform. In totaal nemen (maximaal) negen Innovation Partners zitting in een advisory board, vanuit waar zij hun kennis en ervaring inbrengen. De Innovation Partners rouleren op jaarlijkse basis.

2018-10-11T12:04:46+00:00 8 september 2018|