Interview in Outsource Magazine met Henk Pater, oprichter van Outsourcing Hub: “ICT-outsourcing is net dating”

In de nieuwste editie van Outsource Magazine staat een interview met Henk Pater, oprichter van Outsourcing Hub, waarin hij uitlegt hoe hij op het idee kwam, wat de uitdagingen zijn bij het starten van zo’n prestigieus project en hoe goed de lean start-up methode werkt voor het bedrijf.

Interview Outsource MagazineEen paar quotes:

“Het is net als in de liefde. Als je op zoek bent naar de ideale partner, dan zijn er heel veel kandidaten die bij je zouden kunnen passen. Vroeger kwam je elkaar tegen op de sportvereniging, in het café of op het werk. Toeval speelde hierbij een grote rol. Tegenwoordig zijn er voor het zoeken van de ware liefde tal van datingsites. Waarom niet voor IT-outsourcing?”

“Als we meetbaar zouden kunnen maken hoeveel geld en wellicht ook ‘emotionele damage’ een mismatch of het missen van een goede match kost, dan zouden we al lang geleden anders zijn gaan werken.”

“Ik heb gekozen, samen met mijn developmentteam, voor een lean-start-upaanpak: eerst onderzoeken of ik de benodigde partijen bij elkaar kon brengen, uitzoeken of de markt er wel aan wil. En dat is gelukt.”

Het hele interview is hier te lezen (pdf, opent in nieuw venster)

2018-03-08T17:54:01+00:00 7 oktober 2015|