Kennis- & Netwerksessie: Introductie in DevOps en Microservices voor een snellere time-to-market

Op dinsdag 27 maart organiseren we in samenwerking met Basefarm (Innovation Partner 2017) een interactieve kennis- en netwerksessie over DevOps en Microservices. Dit event is gratis toegankelijk en exclusief voor Sourcing Advisors en IT-uitbesteders (CIO’s, IT-managers etc).

Bij de meeste bedrijven staat de IT-afdeling nog veel te ver af van de business. De techniek heeft regelmatig nog een ondersteunende rol. Wil je het innovatietempo van een organisatie opschroeven en agile werken, dan moet je nieuwe concepten juist snel kunnen uitproberen. Dit vraagt om een andere denkwijze en een modernere manier van softwareontwikkeling dan de meeste bedrijven gewend zijn.

DevOps, Microservices, agile werken, containers, Docker en continue innovatie: termen waar je zeker van gehoord hebt, maar misschien nog niet volledig in thuis bent. Zonde, want deze begrippen kunnen je veel tijd, kosten en frustratie schelen.

DevOps en Microservices in het kort

DevOps is een samenvoeging van Developer en Operations. Het staat voor een ontwikkelmethode waarbij de softwareontwikkeling (developers) en productiebeheer (operations) intensief samenwerken met een sterke focus op productiviteit. De gedachte is dat je software sneller produceert, meer focus hebt voor het verbeteren van het leveringsproces én de IT-kosten reduceert.

Bij moderne softwareontwikkeling maak je gebruik van zogenaamde Microservices. Stukjes functionaliteit die je snel en eenvoudig kunt toevoegen, aanpassen en ook weer weghalen, zonder dat je de overige functionaliteit aantast. Een beetje applicatie bestaat al snel uit vele honderden microservices die via API’s met elkaar praten. Dat zorgt voor vele duizenden integratiecontrolepunten die elke keer allemaal zorgvuldig gecontroleerd moeten worden.

Een voorbeeld:

Kijk bijvoorbeeld eens naar ITIL-processen. Deze zijn vooral gericht op het garanderen van een stabiele, operationele omgeving van hoge kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. Innovatief zijn en experimenteren past daar totaal niet bij. Een samenspel tussen DevOps en Microservices maakt dat applicaties sneller en betrouwbaarder gemaakt, getest en geïntroduceerd worden.

DevOps Hotel by Basefarm

Met DevOps Hotel biedt Basefarm een eigen PaaS-oplossing, waarmee je snel en efficiënt applicaties kunt ontwikkelen, hosten en schalen in een cloudomgeving. Een aantal voordelen:

  • Kortere time-to-market
  • Snellere applicatieontwikkeling
  • Hogere operationele efficiëntie
  • Lagere kosten voor IT-infrastructuur en ontwikkelingsplatform per applicatie
  • DevOps en afdelingsbrede samenwerking worden mogelijk gemaakt

Ben je benieuwd hoe je DevOps en Microservices in de praktijk kunt brengen, voor je eigen organisatie of die van je klanten? Op dinsdag 27/3 nemen we je graag mee in de wereld van moderne softwareontwikkeling. De experts van Basefarm vertellen je alles over DevOps en Microservices, én je krijgt een live productdemo van DevOps Hotel.

Deze kennis- en netwerksessie zal in informele sfeer plaatsvinden, mooi buiten de files om. Natuurlijk is er volop ruimte om eigen vragen te stellen aan de aanwezige experts en te netwerken. Gastheren zijn Frank de Boer en Marco Greven (beiden senior accountmanager bij Basefarm).

De agenda:

16:00Inloop + mogelijkheid tot netwerken
16:15Faster innovation starts with DevOps & Microservices (Bent Terp, Product Manager Basefarm)
- What is DevOps?
- DevOps and Microservices, how do they work together and how does this benefit you?
- Different ways of using Microservices
17:15Pauze met mogelijkheid tot netwerken
17:30Live demo: DevOps Hotel by Basefarm
18:00Pauze met mogelijkheid tot netwerken
18:30DevOps in de praktijk (Henk Pater, CEO/Founder Outsourcing Hub)
- DevOps binnen Outsourcing Hub: hoe het systeem achter de Hub gebouwd is
- Interactieve discussie: praktijkvoorbeelden & lessons learned
19:00Borrel met mogelijkheid tot netwerken

Let op: de kennissessie van Bent Terp is Engelstalig. Afhankelijk van het publiek zal de rest van de sessie Nederlands- of Engelstalig ingevuld worden.

Locatie:

Basefarm, Beechavenue 106, 1119 PP Schiphol-Rijk (toon op Google Maps)

Let op: dit event is exclusief voor Sourcing Advisors en IT-uitbesteders (CIO’s, IT-managers, inkopers etc).


Dit evenement wordt georganiseerd door Outsourcing Hub in samenwerking met BasefarmInnovation Partner 2017 van Outsourcing Hub. Speciaal voor TPA’s organiseert Outsourcing Hub een partner-event met steeds een andere Innovation Partner, gericht op het delen en concreet maken van kennis en ervaring op gebied van outsourcing. De Innovation Partners leveren daarnaast een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onafhankelijke matching platform. In totaal nemen negen Innovation Partners zitting in een advisory board, vanuit waar zij hun kennis en ervaring inbrengen. De Innovation Partners rouleren op jaarlijkse basis.

2018-02-22T10:47:07+00:00 20 februari 2018|