Kennis- & Netwerksessie 27/3: Sneller innoveren red je niet met alleen techniek

Op dinsdag 27 maart organiseren we in samenwerking met Basefarm (Innovation Partner 2017) een interactieve kennis- en netwerksessie over sneller innoveren en continuous change. Dit event is gratis toegankelijk en exclusief voor Sourcing Advisors en IT-uitbesteders (CIO’s, IT-managers etc).

Snelle innovatie en een strakke IT-strategie draait natuurlijk niet alleen om de juiste software en hardware. Met alleen techniek kom je er niet. Wil je binnen je organisatie (of die van je klant) nieuwe concepten snel kunnen uitproberen, dan is de juiste mindset en een moderne manier van softwareontwikkeling een vereiste.

DevOps, Microservices, containers, Docker en continuous change: het mag dan allemaal vrij technisch klinken, de cultuur binnen de organisatie speelt voor deze begrippen een belangrijke rol. Bij veel bedrijven staat de IT-afdeling nog ver af van de business. Zonde, want de tijd dat IT een ondersteunende rol had ligt achter ons.

Ben je benieuwd hoe je hier binnen je eigen organisatie (of die van je klant) mee aan de slag gaat? Een goede reden om je in te schrijven voor de netwerk- en kennissessie die we dinsdag 27 maart organiseren! Het thema is DevOps, een moderne ontwikkeltechniek, die je helpt om de IT dichter bij de business te trekken.

Wat is het doel van DevOps?

Door standaardprocessen en tools in de verschillende bedrijfsdomeinen te gebruiken en uitdagingen op dezelfde manier te benaderen, maakt DevOps een effectievere en efficiëntere samenwerking mogelijk tussen softwareontwikkeling, systeembeheer en kwaliteitsborging. DevOps is een concept waarin bedrijfscultuur een kernelement is; het doel reikt veel verder dan het optimaliseren en versnellen van individuele processen.

Hoe werkt DevOps?

Het kost tijd om de cultuur van een bedrijf te veranderen, maar het overschakelen naar deze nieuwe manier van denken levert aanzienlijke en langdurige voordelen op. Volgens DevOps pionier John Willis is de oprichting van een dergelijke cultuur binnen een bedrijf gebaseerd op vijf principes:

  • Cultuur beschrijft het creëren van een veilige omgeving voor innovatie en productiviteit. Om deze omgeving te creëren, moet het bedrijf de grenzen doorbreken die de verschillende afdelingen scheidende van ontwikkelaars aan de ene kant en operatoren aan de andere kant, elk met een eigen reeks doelen.
  • Automatisering verwijst naar de overtuiging dat optimalisatie afhankelijk is van automatisering. Het automatiseren van processen zorgt voor consistentie, bespaart tijd en voorkomt fouten.
  • Kort betekent verspilling vermijden en toch het gewenste resultaat behalen. Procesoptimalisatie moet holistisch worden bekeken en transparantie is essentieel om deze visie te bereiken.
  • Meten verwijst naar de consistente beoordelingscriteria die een bedrijf moet invoeren. Met deze criteria kan het bedrijf zijn processen continu verbeteren.
  • Delen is de basis voor tweerichtingscommunicatie. Het verwijst naar de bereidheid om kennis te delen, van elkaar te leren en proactief informatie te delen.

Wil je hier meer over weten? Op dinsdag 27/3 vertellen we je alles over sneller innoveren met o.a. DevOps en Microservices. Een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met moderne softwareontwikkeling en continuous change.

Dit doen we in samenwerking met Basefarm, Outsourcing Hub Innovation Partner 2017. Basefarm helpt veel van haar klanten vanuit het perspectief van mission critical applications, en heeft vanuit die insteek ruime ervaring met het verbeteren van time-to-market.

Het van oorsprong Scandinavische bedrijf vliegt speciaal voor deze sessie een Zweedse collega product manager in – hij laat op praktische wijze zien hoe je Microservices kan inzetten binnen DevOps. Verder is er natuurlijk volop ruimte om eigen vragen voor te leggen aan de aanwezige experts en te netwerken met sourcing advisors en CIO’s/IT-managers.

Of… lees meer over de invulling en agenda van deze kennis- en netwerksessie


Dit evenement wordt georganiseerd door Outsourcing Hub in samenwerking met BasefarmInnovation Partner 2017 van Outsourcing Hub. Speciaal voor TPA’s organiseert Outsourcing Hub een partner-event met steeds een andere Innovation Partner, gericht op het delen en concreet maken van kennis en ervaring op gebied van outsourcing. De Innovation Partners leveren daarnaast een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onafhankelijke matching platform. In totaal nemen negen Innovation Partners zitting in een advisory board, vanuit waar zij hun kennis en ervaring inbrengen. De Innovation Partners rouleren op jaarlijkse basis.

2018-03-21T14:13:00+00:00 21 maart 2018|