Waarom & Hoe 2019-02-14T19:03:29+00:00

Waarom & Hoe

Outsourcing Hub heeft als doel het eerste en nummer 1 matching platform te worden, waarop uitbesteders (inclusief hun Adviseurs) en ICT dienstverleners elkaar op een veel effectievere, efficiëntere en snellere manier kunnen zoeken, vinden en selecteren.

Onze visie is dat het IT outsourcing selectieproces vol zit met uitdagingen en veel problemen veroorzaakt. Wij geloven dat veel van die problemen kunnen worden voorkomen door slimmer te selecteren via één centrale, onafhankelijke hub die alle vraag en aanbod bij elkaar brengt. Het is onze ambitie met deze hub het selectieproces nog veel verder te verbeteren.

Problematisch

IT outsourcing selectietrajecten zijn vaak arbeidsintensief en kostbaar. De traditionele manier van leveranciersselectie resulteert vaak in kapitaalvernietiging en ontevredenheid. Het selectieproces zelf, maar ook de uitkomst zijn zelden naar wens. Regelmatig is sprake van suboptimale contracten/relaties of een mismatch, met alle gevolgen van dien. Outsourcing Hub brengt daar verandering in.

In de publieke én private sector heerst ontevredenheid. Opdrachtgevers en IT dienstverleners hebben last van min of meer dezelfde problematiek. Linksom of rechtsom voelen ze beiden de pijn. Alle betrokkenen herkennen de problemen en de meesten van hen zijn van mening dat veel problemen te voorkomen zijn. Marktontwikkelingen leggen de issues meer bloot en verergeren de problemen in toenemende mate. Diezelfde marktontwikkelingen bieden ook kansen. En hoewel uitbesteders en providers uiteindelijk allebei belang hebben bij een goede match, lukt het maar mondjesmaat te veranderen. Het kan en moet anders.

Slimmer selecteren

Outsourcing Hub biedt een onafhankelijk online platform dat ervoor zorgt dat afnemers van ICT diensten en IT Service Providers elkaar beter en eerder kunnen vinden. Hiermee wordt de kans op een échte match (en daarmee betere IT outsourcing) vergroot, terwijl de benodigde effort en kosten voor alle betrokken partijen omlaag gaan. Het systeem speelt bovendien beter in op de ontwikkelingen in de ICT-outsourcingmarkt.

De ambitie is dus niet alleen leveranciersselectietrajecten en offertetrajecten te verbeteren, maar ook IT outsourcing in het algemeen. Het onderliggende principe is simpel: betere matches leiden tot betere outsourcing contracten en een betere start van de relatie.

De beste matches binnen handbereik

Om die ambities te realiseren is het ten eerste nodig voldoende vraag en aanbod bij elkaar te brengen. In minder dan 5 maanden tijd heeft Outsourcing Hub meer dan 50 IT providers bereid gevonden te participeren in dit initiatief, waarmee de eerste belangrijk milestone in mei 2015 werd bereikt. En de teller blijft lopen, ondertussen zijn er zelfs al meer dan 150 aangesloten ICT-leveranciers! Dat betekent voor veel uitbesteders dat het selectieproces kan worden voorbereid en uitgevoerd met een veel vollediger en actueler beeld van de ICT-providermarkt. En voor providers de kans op kwalitatief hoogwaardige leads of een lead die voorheen niet eens wist van het bestaan van de provider.

Onderscheidend vermogen

De kern van het matchingplatform is een informatiemodel waarin de IT Service Providers hun gegevens invullen. Deze kapstok vormt tevens de basis voor de matching en selectiecriteria die de uitbesteder kan hanteren. Daarbij wordt breder gekeken dan RFI- en RFP-gegevens; de match wordt ook gemaakt op basis van softe criteria, voorkeuren en andere kenmerken waarmee providers zich kunnen onderscheiden. Die informatie is niet per se zichtbaar voor de ander, waardoor het mogelijk wordt ook te matchen op meer gevoelige criteria. Dat is tegelijk ook een belangrijk onderscheidend kenmerk van Outsourcing Hub.

Nieuwe kansen en mogelijkheden

Breng voldoende vraag en aanbod samen in één systeem en er ontstaan nieuwe kansen en oplossingen voor de huidige problematiek. Beter matchen is het primaire doel, maar matchen op een betere manier is ook een grote win voor iedereen; het proces wordt minder kostbaar en kan sneller worden doorlopen. Outsourcing Hub faciliteert daarbij de uitbesteders bij het inzetten van de juiste functionaliteit, waarmee onder andere de transparantie en kwaliteit van het proces worden verhoogd. Een beperkt en roulerend aantal providers (Innovation Partners), uitbesteders en Third Party Advisors denkt daarbij proactief mee over de opzet en ontwikkeling van het informatiemodel en nieuwe functionaliteit. Outsourcing Hub is tot slot ook nog een samenwerkingsverband aangegaan met 5 Knowledge Partners.

Outsourcing Hub heeft inmiddels meer dan 150 aangesloten ICT-leveranciers en er komen nog bijna elke week nieuwe bij. Het aantal searches die door het systeem gaan stijgt elke maand en het systeem wordt continu verbeterd. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat op het moment dat u dit leest, de informatie op deze pagina vermoedelijk alweer verouderd is. Maar dat is logisch en hoort bij een start-up. Volg ons op Linkedin, Twitter, Facebook en Google+ voor het laatste nieuws. Natuurlijk kunt u ook even contact opnemen, we beantwoorden uw vragen graag!