GPI Consultancy 2018-05-31T21:41:12+00:00

Project Description

GPI Consultancy

GPI Consultancy, opgericht in 1995, is een Nederlandse adviesbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van offshore outsourcing: het laten uitvoeren van werkzaamheden in landen met lagere loonkosten, met name op het gebied van ICT. Al meer dan 20 jaar geven wij uitgebreide aandacht aan dit onderwerp, onder meer via het schrijven van artikelen en boeken, en het organiseren van seminars en studiereizen. We zijn op dit terrein uniek, en mede door ons langdurige onderzoek naar de ervaringen van Nederlandse en buitenlandse gebruikers hebben we veel kennis opgebouwd.

Offshore outsourcing biedt veel voordelen, maar het is ook een complexe manier van werken. Het effectief werken met buitenlandse teams gaat tenslotte niet vanzelf: we krijgen te maken met medewerkers die op afstand zitten, met soms een tijdsverschil en een cultuurverschil. Vindt u het lastig om hiermee te beginnen? Wij kunnen het u gemakkelijker maken, en u assisteren bij het verminderen van de risico’s. Wij geven informatie over de vele aspecten van offshoring, zodat er betere besluiten genomen kunnen worden. Als onafhankelijk adviesbureau hebben wij een groot aantal organisaties geassisteerd bij het verkennen van de ‘buitenland-route’.

Wij hebben de afgelopen 20 jaar een groot aantal organisaties geassisteerd bij het verkennen van de ‘buitenland-route’. Het gaat hierbij om softwareproducenten, eindgebruikersorganisaties en ICT-dienstverleners. In grootte variërend van multinationals tot start-ups: ook voor kleine bedrijven kan offshore sourcing namelijk interessant zijn. Het kan hierbij gaan om het selecteren van een proefproject, de landenkeuze, het opzetten van een eigen vestiging (captive center) of het opzetten van de samenwerking met een buitenlandse partner (outsourcing). GPI Consultancy heeft een unieke positie opgebouwd in de wereld van offshore sourcing en helpt u graag op weg. Het beginnen met offshore sourcing wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Wij beschikken over kennis van de vele offshore bestemmingen, zowel ‘nearshore’ (in Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten) als ‘farshore’ (Azië, Latijns-Amerika, Afrika). In deze landen kennen wij een groot aantal dienstverleners, zowel op het gebied van ICT als van BPO. Wij organiseren regelmatig studiereizen, om een goed beeld van een land te krijgen. Wij worden niet alleen betrokken bij populaire outsourcing locaties zoals India, maar worden ook ingeschakeld in het geval van minder bekende bestemmingen. Zo zijn we betrokken geweest bij de allereerste Nederlandse ICT-projecten die uitgevoerd zijn in onder meer Nepal, Bangladesh en Palestina.

OUR FOCUS

  • Outsourcing expert

EXPERTISE

  • Orchestration (regie)
  • Risk Management
  • Sourcing Governance

SCOPE

  • Business/Professional Services
  • Technology, IT & Telecommunications
  • Transport, Logistics & Storage

Wil je hier ook tussen staan?

Ben je TPA en wil je hier ook tussen staan? Maak dan nu een account aan.

 

Account aanmaken