Standard Search 2017-07-11T16:54:27+00:00

Standard Search

De Standard Search (voorheen ‘High-Level Search’ of ‘HLS’ genaamd*) bestaat uit 3 (optionele) stappen. Alle stappen zijn bedoeld om in een vroeg stadium van het selectieproces een beeld te krijgen van de IT leveranciers en de mogelijkheden. Het is dus geen vervanging van het selectieproces zelf, maar vooral bedoeld als een betere voorbereiding.

Maak nu een gratis account aan

1. Standard Search zonder interactie
In stap 1 ‘wordt het kaf van het koren gescheiden’, terwijl er met een vollediger en actueler beeld van de providermarkt is gestart. Zie het als een marktverkenning of oriëntatie met als resultaat een pre-selectie overzicht of long list. Als voorbereiding op stap 2, kan de lijst met bepaalde criteria worden aangescherpt en kan men van de gematchte IT-providers profielen bekijken en het resultaat sorteren of filteren.

2. Standard Search met online interactie
In stap 2 is het mogelijk een reactie of feedback te vragen van de gematchte providers, bijvoorbeeld via een beperkt aantal open vragen. Daarbij kan via deze stap worden geborgd dat de gematchte providers ook daadwerkelijk interesse hebben en tijd/resources beschikbaar hebben voor het latere selectietraject. Zie het als een online marktconsultatie, maar dan bondiger en in een kort tijdsbestek (1 tot 2 weken). Bijzonder is dat deze stap eventueel ook anoniem kan worden uitgevoerd.

3. Standard Search met persoonlijke interactie (early engagement)
In stap 3 wordt ruimte ingebouwd voor persoonlijk contact en de relatie (is er een ‘klik’) en kan er indien nodig snel op inhoud worden geschakeld. Het voordeel is dat dit gesprek plaatsvindt vóórafgaand aan het daadwerkelijke selectietraject en de ervaring leert dat daarbij het gesprek meer open is. Een dure RFI -fase wordt zo voorkomen, en het risico op een nog duurdere RFP-fase waarin partijen bij nader inzien niet goed bij elkaar blijven te passen wordt ook sterk verlaagd. Sterker, de input uit de Standard Search geeft gelegenheid de uitvraag beter voor te bereiden en daarmee wordt de kwaliteit van ook het uiteindelijke selectieproces verbeterd.

Indien gewenst kan dit met dus ook met meer partijen (4 tot 6) dan het aantal partijen waarmee de selectieprocedure of RFP wordt gestart (vaak 3).

Naamswijziging High-Level Search 

De Standard Search heette vroeger ‘High-Level Search’, maar inmiddels is deze zoekfunctie zo uitgebreid, dat High-Level de lading niet meer dekt. De zoekopdracht is veel nauwkeuriger en biedt veel meer mogelijkheden. We hebben er daarom voor gekozen om de naam te veranderen in ‘Standard Search’. Naast de Standard Search biedt Outsourcing Hub ook een andere searchtool: de Light Search.

Hoe werkt de Standard Search?

Bekijk deze animatievideo voor een duidelijke uitleg over de Standard Search van Outsourcing Hub.

Gratis training voor Adviseurs

Bent u een (out)sourcing adviseur en bent u benieuwd hoe u zich kunt onderscheiden door middel van Outsourcing Hub? Klik dan hier om u op te geven voor een gratis training.

Ja, ik wil graag de adviseurstraining

Wilt u uw IT uitbesteden?

Bent u Adviseur of verantwoordelijk voor de IT in uw bedrijf of organisatie en denkt u erover na om de Outsourcing Hub te gebruiken? Klik dan hier om een gratis account aan te maken.

Maak nu een gratis account aan