Thema’s 2018-03-07T18:06:32+00:00

IT-thema’s en -diensten

Online werkplek

Online werkplekken

Online werken, een hosted desktop, cloud computing, het nieuwe werken, desktop as a service: allemaal termen die ongeveer hetzelfde betekenen. Namelijk dat je altijd en overal bij je data, e-mail en software kunt, onafhankelijk van de hardware die je gebruikt. Bijvoorbeeld omdat je alle bedrijfsdata en applicaties kunt openen via de browser, of omdat je op afstand inlogt op je eigen bureaublad dat elders gehost is (ook wel remote desktop genoemd).

Lees verder

Cyber security

Met de GDPR in aantocht is cyber security misschien wel belangrijker dan ooit. DDoS-aanvallen, ransomware, phishing… cybercrime kent vele gezichten. En hoewel dergelijke aanvallen altijd met digitale (en vaak online) systemen te maken heeft, is cyber security al lang geen ICT-vraagstuk meer. Een goed securitybeleid dient bedrijfsbreed opgepakt en gedragen te worden. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Digital Transformation

Digitale transformatie

Anno 2017 is digital transformation in volle gang: talloze bedrijven “digitaliseren” hun bedrijf vanwege de vele voordelen die het met zich mee brengt. Desondanks blijft het een hele kunst om de juiste partner te vinden voor een dergelijk traject. Want hoe vind je die partijen die niet enkel met de rest meepraten? Hoe vind je de partijen die daadwerkelijk expertise hebben wat betreft digital transformation en daarnaast ook nog bij jouw eigen wensen en organisatie passen?

Lees verder

Software development

Veel bedrijven en organisaties geven er de voorkeur aan om zoveel mogelijk met standaard applicaties te werken en niet zelf software te ontwikkelen of software te laten developen. Toch komt het net zo vaak voor dat er geen standaard software bestaat voor de diensten of functie die het bedrijf voor ogen heeft. Met Outsourcing Hub kunt u in no-time de best geschikte partijen zoeken en vinden, die passen bij uw bedrijf, bij de industrie waarin uw bedrijf actief is.

Lees verder

Internet of Things (IoT)

In de toekomst zullen steeds meer traditioneel offline apparaten verbonden zijn met het internet. Denk bijvoorbeeld aan je koelkast, auto, wekker en andere alledaagse tech. En zodra ze verbonden zijn met internet, zijn ze automatisch ook verbonden aan elkaar. De verzamelnaam voor deze ontwikkeling word ook wel Internet of Things (of IoT) genoemd. De komende jaren zal IoT steeds meer vorm krijgen en verder geïntegreerd worden in het dagelijks leven.

Lees verder

Blockchain netwerk ontwikkeling

Blockchain ontwikkeling

Het lijkt af en toe wel alsof iedereen het erover heeft, maar niemand precies weet wat het nou is en hoe het fatsoenlijk ingezet kan worden: de blockchain. Vaak uitgelegd met termen zoals distributed ledger, decentralisatie, cryptografie en vele andere woorden welke het soms alleen maar ingewikkelder doen klinken. Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, u bent niet de enige.

Lees verder

Cloud Services

Het begrip ‘cloud services’ is nogal breed. Je kunt het zien als een parapluterm voor IT-diensten die online worden aangeboden. We hebben het dan bijvoorbeeld over online opslag, servers, of software. Cloud Services bieden ongekend veel mogelijkheden. Of je nu wilt besparen op kosten of juist wil inzetten op nieuwe mogelijkheden, aan cloud services valt nauwelijks te ontkomen.

Lees verder

Fintech

Fintech is een samentrekking van ‘finance’ en ‘technology’. Dat draait om het toepassen van moderne technologie op alles dat met je financiën te maken heeft, zoals betalen, bankieren en beleggen. De financiële sector heeft de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. De positie van banken en andere spelers in de financiële markt is behoorlijk veranderd. We shoppen, betalen en beleggen anders dan vroeger.

Lees verder

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI), ook wel Kunstmatige Intelligentie (KI) genoemd, spreekt behoorlijk tot de verbeelding. De definitie van AI is erg afhankelijk van wie je er om vraagt: als voorbeelden worden genoemd de robots die ‘menselijke’ taken overnemen tot systemen voor spraak- beeld- en taalherkenning. Een vrij nette definitie is “AI staat voor een geautomatiseerd systeem, dat gedrag vertoont waarbij men normaal gesproken verwacht dat er intelligentie voor nodig is”

Lees verder

Kies ook voor Outsourcing Hub

Inmiddels is Outsourcing Hub uitgegroeid tot een volwassen systeem met meer dan 100 geregistreerde IT-providers en wordt er al op meer dan vijftig datapunten gematcht. Bent u benieuwd wat Outsourcing Hub voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Hoeveel tijd en kosten u kunt besparen?

Maak dan een gratis account aan, maak uw keuze hieronder.

Ik werk voor één bedrijf

Wij besteden delen van onze IT uit, of overwegen dat te doen. Ik werk als CIO, IT-manager, sourcing / vendor manager, inkoper, contract manager, category manager, of in een soortgelijke functie.

Ik ben CIO of ICT-inkoper bij één bedrijf

Ik werk voor meerdere bedrijven

Mijn werk bestaat uit het adviseren van klanten inzake IT en/of IT outsourcing. Ik ben onafhankelijk en werk als zelfstandige (ZZP) of ik werk voor een adviesbedrijf met meerdere consultants in dienst.

Ik ben adviseur voor meerdere bedrijven

Outsourcing Hub heeft de grootste en meest up-to-date database van Nederland.