Werken in de Cloud 2017-12-21T22:51:05+00:00

Werken in de cloud: altijd bereikbaar!

working in the cloud nederland

Online werken, een hosted desktop, cloud computing, het nieuwe werken, working in the cloud, desktop as a service: allemaal termen die ongeveer hetzelfde betekenen. Namelijk dat je altijd en overal bij je data, e-mail en software kunt met behulp van cloud diensten of cloud services, onafhankelijk van de hardware die je gebruikt. Bijvoorbeeld omdat je alle bedrijfsdata en applicaties kunt openen via de browser, of omdat je op afstand inlogt op je eigen bureaublad dat elders gehost is (ook wel remote desktop genoemd).

Working in the cloud

De bekendste producten voor een online werkplek zijn Microsoft Office 365 en Citrix Cloud, maar er zijn er nog veel meer. Welke cloud oplossingen het best bij jouw bedrijf passen, is niet zomaar te zeggen.  Een aantal aandachtspunten:

 • Hoe zit de huidige IT-structuur in elkaar, maak je bijvoorbeeld gebruik van bedrijfsspecifieke software en eigen applicaties?
 • Wat voor eisen stel je aan security, onderhoud, beheer en support?
 • Over welke licenties voor bijvoorbeeld Windows en Office beschik je op dit moment?

Ook je wensen en eisen rondom de IT-partner spelen een belangrijke rol. Bij cloud oplossingen is een prettige relatie met een cloud company die precies begrijpt welke diensten je wel én niet nodig hebt een must.

De 8 voordelen van cloud diensten

 • Altijd en overal toegang tot je e-mail, data en software
 • Je software is altijd up to date, veilig én betrouwbaar
 • Je data is volledig veilig opgeslagen en wordt structureel gebackupt.
 • Eenvoudig te combineren met Bring Your Own Device (BYOD) of Choose Your Own Device (CYOD)
 • Zeer schaalbaar: nieuwe medewerkers kunnen eenvoudig aan cloud services toegevoegd worden
 • Geen gedoe meer met licenties (voor bijv. Windows en Office), servers, onderhoud en beheer
 • Goed te combineren met eigen software en applicaties
 • Transparante kosten: je weet precies waar je aan toe bent

 “De Hub werkt volgens een geavanceerd algoritme, dat is gebaseerd op online dating.”

Outsourcing Hub helpt je aan de juiste cloud bedrijven

Het vinden van geschikte cloud companies is niet vanzelfsprekend. Of je nu zoekt via Google of via je eigen netwerk: je weet nooit zeker of je een goede match te pakken hebt. En misschien wel belangrijker: of je een bétere match misloopt. En dat is precies waar Outsourcing Hub je bij kan helpen.

Outsourcing Hub is een onafhankelijk platform waarbij meer dan 100 IT providers zijn aangesloten. De Hub werkt volgens een geavanceerd algoritme, dat is gebaseerd op online dating: jij geeft aan wat je belangrijk vindt in de potentiële IT-partner. Ook geef je aan welk ‘probleem’ je bij die cloud bedrijven neer wilt leggen – in dit geval cloud oplossingen of werken in de cloud. De Hub filtert uit alle mogelijke aanbieders een duidelijk overzicht van de partijen die jou kunnen helpen. Dit is volledig transparant en onafhankelijk – je krijgt de objectief beste match te zien.

Snel en volledig overzicht van cloud companies

Vervolgens kun je (eventueel anoniem) contact opnemen met een of meerdere partijen, om bijvoorbeeld wat vragen voor te leggen of eens kennis te maken. Heb je hele specifieke vragen over werken in de cloud, bijvoorbeeld vanwege eisen binnen jouw branche of eigen bedrijfsapplicaties, dan is dit ook het moment om verschillende cloud bedrijven om uitleg te vragen. Natuurlijk kan dat wederom anoniem.

De combinatie van de onafhankelijke selectie op basis van harde criteria, plus de feedback die een provider geeft op jouw (anonieme) vragen, maken dat je een volledig én eerlijk beeld van de markt krijgt. Zo bespaar je een hoop tijd, kosten en frustratie. Je weet zeker dat je geen geschikte partijen overslaat en de kans op een mismatch is miniem.

Je krijgt een volledig én eerlijk beeld van de markt voor cloud oplossingen en cloud diensten.

Ben je enthousiast over cloud services? Mooi!

 • Met de Lighter Search krijg je direct een (extra light) voorproefje van ons systeem.
 • Wil je direct echt aan de slag? Doe dan een (gratis) Light Search. Met acht basisvragen helpen we je een heel eind op weg in de zoektocht naar de juiste partner. Dit is vergelijkbaar met een marktverkenning.
 • Ben je bezig met een (complex) outsourcing selectietraject omtrent cloud oplossingen? Dan is de Standard Search je beste vriend. Hier maak je niet alleen een selectie van de objectief meest geschikte partijen, maar heb je ook de mogelijkheid om (anoniem) het gesprek aan te gaan. Overigens kun je met de Standard Search ook prima verschillende disciplines combineren, zoals bijvoorbeeld cloud services en digitale transformatie of software development (of kies uit de 100+ andere thema’s).

Wil je meer weten over de verschillende searches en hoe Outsourcing Hub bij jou past, bekijk dan eens de productvergelijking. Of neem even contact met ons op, dat mag natuurlijk ook! We helpen je graag op weg.

Kies ook voor Outsourcing Hub

Inmiddels is Outsourcing Hub uitgegroeid tot een volwassen systeem met meer dan 100 geregistreerde IT-providers en wordt er al op meer dan vijftig datapunten gematcht. Bent u benieuwd wat Outsourcing Hub voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Hoeveel tijd en kosten u kunt besparen?

Maak dan een gratis account aan, maak uw keuze hieronder.

Ik werk voor één bedrijf

Wij besteden delen van onze IT uit, of overwegen dat te doen. Ik werk als CIO, IT-manager, sourcing / vendor manager, inkoper, contract manager, category manager, of in een soortgelijke functie.

Ik ben CIO of ICT-inkoper bij één bedrijf

Ik werk voor meerdere bedrijven

Mijn werk bestaat uit het adviseren van klanten inzake IT en/of IT outsourcing. Ik ben onafhankelijk en werk als zelfstandige (ZZP) of ik werk voor een adviesbedrijf met meerdere consultants in dienst.

Ik ben adviseur voor meerdere bedrijven

Outsourcing Hub heeft de grootste en meest up-to-date database van cloud Nederland.